The Model Experience

Heb jij altijd al de passie en droom gehad om een professioneel model te worden? Dan is The Model Experience perfect voor jou. Hier leer je alles over het modellenleven van (voormalig) modellen en professionele coaches. Kortom, The Model Experience is de perfecte start als het gaat om model worden en je nog niet precies weet waar je moet beginnen.

Dagprogramma

The Model Experience is een eendaagse workshop waar alle aspecten van het modellenleven worden besproken. Dit wordt natuurlijk niet heel uitgebreid gedaan omdat daar gewoonweg de tijd niet voor is. Maar alles wat wordt besproken, is zeker nuttig en leerzaam zodat je kunt beginnen aan een start.

De gehele dag is ongeveer als volgt ingedeeld:

  • Alle deelnemers krijgen een ontvangst waarbij er een briefing wordt gegeven over de modellenwereld. Hierbij worden er begrippen uitgelegd en er wordt verteld over hoe de modellenwereld precies in elkaar zit.
  • Er wordt een catwalktraining gegeven van ongeveer 2 ½ uur lang. Deze wordt gegeven door een professionele catwalkcoach die tips geeft over de looptechniek en ervoor zorgt dat de houding wordt verbeterd.
  • Er is tijd voor wat ontspanning met een geheel verzorgde lunch.
  • Een visagieworkshop waarbij de basistips worden geleerd. Het is namelijk zo dat er niet overal visagie aanwezig is dus een model moet zichzelf er goed uit kunnen laten zien zonder dat daar enige hulp voor nodig is.
  • Als laatste is er een fotoshoot die wordt gehouden door een professionele fotograaf. Hierbij worden foto's gemaakt die beginnende modellen kunnen helpen met het opbouwen van hun portfolio. Modellen kunnen namelijk moeilijk een begin maken in de modellenwereld wanneer zij niet beschikken over een professioneel portfolio.

Voordelen

Er zitten meerdere voordelen aan The Model Experience. Een voordeel is dat beginnende modellen een start kunnen maken aan hun portfolio en hierbij meer te weten komen over hoe de modellenwereld in elkaar steekt. Een ander voordeel van een deelname aan The Model Experience is dat je er een flinke confidenceboost van kunt krijgen. En zelfvertrouwen is zeker nodig binnen de modellenwereld.